De ervaring van

Mevr S.

Zwanger van een tweeling

Mijn bevalling werd ingeleid en ik was behoorlijk gespannen en angstig voor de pijn en het onbekende. Vanaf het moment dat ik 4cm ontsluiting had en de weeën medicatie zorgde voor regelmatige weeën, kon ik mij moeilijk ontspannen, was ik mijn ademhalingsoefeningen vergeten en kon ik helemaal niet in “de bevallingsbubbel” komen.

Op dat moment werd mij de BirthVR bril aangeboden. Wat een uitkomst! Voorafgaand aan de bevalling dacht ik dat ik vanaf de eerste wee een ruggenprik nodig zou hebben, maar door BirthVR kon ik mij ontspannen, rustig worden en kreeg ik zelfs het gevoel dat ik het zonder ruggenprik zou kunnen.

De pijn van de wee blijft wel aanwezig, maar door de stembegeleiding kom je makkelijk door de wee heen. De ademhalingsvisualisatie in beeld heeft mij geholpen om direct na een pijnlijke wee weer het ritme van mijn rustige buikademhaling op te pakken. Ik was meteen weer gefocust op mijn ademhaling en het ontspannen van mijn lichaam. Al met al een echte aanrader voor iedere vrouw die gaat bevallen!

“Ik zag op het CTG-scherm de regelmatige weeën en waar ze vooraf de weeën als zeer pijnlijk heeft ervaren, zag ik haar nu ontspannen en rustig door ademen tijdens de wee. De BirthVR app is heel makkelijk in gebruik en ik kon haar helpen met het opstarten waardoor ik haar, ook wanneer de arts of verpleegkundige niet op de kamer was, kon motiveren om de bril te gebruiken. Mooi om te zien hoe goed het werkt”.

aldus de partner van mevrouw S.

Lees verder

De ervaring van
Alexandra Wijering
De ervaring van
Ellen Bliek
De ervaring van
Naomi Satijn