De ervaring van

Naomi Satijn

Eerstelijns verloskundige praktijk Naomi Satijn

Als eerstelijns verloskundige vind ik het prettig om BirthVR als een extra optie aan te kunnen bieden in mijn praktijk. Ik zet de bril zowel tijdens de zwangerschap alsook tijdens de bevalling in en doe mee aan de VIRLAR-pilot studie.

"Je merkt dat een zwangere door het gebruik van BirthVR tijdens de zwangerschap even een moment kan nemen om tot rust te komen. Ze kan even haar dagelijkse bezigheden loslaten en stil staan bij het huidige moment".

Uit mijn ervaring weet ik dat zwangeren vaak op zoek zijn naar iets waardoor ze de regie kunnen houden tijdens de baring zonder direct over te moeten stappen op medicamenteuze pijnstilling. BirthVR biedt deze mogelijkheid. Tijdens de bevalling merk ik dat BirthVR de vrouw helpt om in de ‘baringsbubbel’ te komen. De barende kan echt helemaal opgaan in haar eigenwereld, wat weer een positief effect heeft op het aanmaken van endorfine. Weeën worden als minder heftig ervaren en vrouwen kunnen beter ontspannen. Zowel mijn eigen ervaring als de ervaring van mijn cliënten is tot nu toe erg positief. Ik kan het iedereen alleen maar aanbevelen.

Lees verder

De ervaring van
Mevr S.
De ervaring van
Alexandra Wijering
De ervaring van
Ellen Bliek