Over BirthVR

Wat is BirthVR?

BirthVR is een nieuwe innovatieve ontwikkeling op het gebied van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Recent wetenschappelijk onderzoek door artsen uit Nederland maakt duidelijk dat VR ook tijdens de bevalling uitstekend werkt.

Met die kennis is BirthVR ontwikkeld: een app die vrouwen in alle fases van de bevalling helpt om te ontspannen en minder pijn te voelen. BirthVR is speciaal toegespitst op de bevallende vrouw - een groot verschil met andere VR-toepassingen.

Ben jij zwanger? Dit zijn de effecten van meditatie op je zwangerschap en bevalling.

Meditatie is een techniek die zorgt voor rust, ontspanning en bewustwording van het lichaam. Je verlegt je aandacht van je omgeving naar jezelf. BirthVR biedt diverse ontspannings-, concentratie- en ademhalingsmeditaties aan om in de zwangerschap te doen. Ga ontspannen liggen of zitten in een rustige omgeving en kies één van de zeven zwangerschapsmeditaties. Geniet van een geleide meditatie op het strand of in de bergen, kom helemaal tot rust en bereid je onbewust voor op de bevalling.

Herhaaldelijk mediteren tijdens de zwangerschap leidt tot blijvende veranderingen in de activiteit van de hersenen en zorgt ervoor dat je beter in staat bent om te mediteren en de ademhalingsoefeningen toe te passen tijdens de bevalling.

Lees meer

Oefeningen voor ontspanning, concentratie en ademhaling

Ik ben
zwanger

Type: Ontspanning
3 oefeningen
Type: Concentratie
2 oefeningen
Type: Ademhaling
3 oefeningen

Ik ga
bevallen

Fase 1:
Mijn bevalling begint
Fase 2:
Ik heb ontsluitingsweeën
Fase 3:
Mijn kindje is er bijna

"De pijn van de wee blijft wel aanwezig, maar door de stembegeleiding kom je makkelijk door de wee heen. De ademhalingsvisualisatie in beeld heeft mij geholpen om direct na een pijnlijke wee weer het ritme van mijn rustige buikademhaling op te pakken. Ik was meteen weer gefocust op mijn ademhaling en het ontspannen van mijn lichaam. Al met al een echte aanrader voor iedere vrouw die gaat bevallen!"

Benieuwd naar de aanleiding en achtergrond van BirthVR?
Lees meer

Samen werkingspartners

Voor meer informatie, prijzen en ondersteuning neem contact met ons op.

Heb je een vraag? Kijk ook eerst bij de veelgestelde vragen, wellicht wordt hij daar al beantwoordt,

Bedankt. We nemen contact met je op.
Er is iets mis gegaan, probeer het opnieuw.