“Mijn ambitie en drive is om een bijdrage te leveren aan de empowerment van de zwangere en haar de regie te geven over haar bevalling”.
Ik heb biologische gezondheidskunde en geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. In september 2012 heb ik mijn opleiding tot Gynaecoloog afgerond. Tijdens deze opleiding ben ik me gaan verdiepen in het effect van de ruggenprik op de uitkomst van de bevalling. Jarenlang onderzoek en diverse publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften resulteerde in 2014 in het proefschrift getiteld; epidural analgesia during labour: choices and consequences. Dit proefschrift heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kennis over het effect van de ruggenprik in Nederland.
Hoewel de ruggenprik de meest effectieve vorm van pijnbestrijding is, gaat het ook gepaard met bijwerkingen. Het percentage vrouwen dat kiest voor een ruggenprik tijdens de bevalling is de laatste twintig jaar toegenomen van 5% in 2003 naar 23% in 2020. Daarnaast ervaart 20% van de vrouwen haar bevalling als traumatisch. Toen ik in 2018 een artikel las over het effect van Virtual Reality (VR) op angst en acute pijn, dacht ik direct aan het potentiële effect van VR binnen de geboortezorg en werd dit de start van de ontwikkeling van BirthVR. Samen met Anne-Claire Musters heb ik BirthCoach opgericht.
“Mijn droom was om een tool te ontwikkelen tijdens de bevalling waardoor de vraag naar medicamenteuze pijnbestrijding kan afnemen en vooral bijdraagt aan een betere en positieve beval ervaring waarbij de vrouw zelf meer de regie heeft”.
In het Zuyderland Medisch Centrum ben ik naast mijn klinische taken, opleider van de arts-assistenten Obstetrie & Gynaecologie en begeleid ik vele studenten en arts-assistenten bij het doen van onderzoek. Mijn passie ligt bij innovatie in de zorg en het stimuleren van talent en onderzoek.
“Ik geloof in de inzet vanBirthVR en probeer dit met passie en mijn overtuiging over te brengen aan zorgverleners binnen de Nederlandse geboortezorg”.
Mijn kracht is de verbinding te leggen tussen wetenschappelijke evidence, ervaringen van de zwangere en de (door)ontwikkeling van nieuwe innovaties binnen de zorg. Ik ben daarnaast actief betrokken bij de implementatiefase van BirthVR in Nederland en bewaak de kwaliteit van het wetenschappelijke onderzoek. Het samenwerken in een enthousiast team, het enthousiasme vanuit de geboortezorg verleners en vooral de zwangeren geven mij de energie en motivatie om naast mijn baan als gynaecoloog deze innovatie door te ontwikkelen.
Voor meer informatie, prijzen en ondersteuning neem contact met ons op.
Heb je een vraag? Kijk ook eerst bij de veelgestelde vragen, wellicht wordt hij daar al beantwoordt,